[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Frambuazlı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
Yarım paket tereyağ (125 gr)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı yoğurt
2,5 -3 su bardağı un (Kıvamı çok sert olmasın)
Kreması için;
2 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Frambuazlı kısmı için;
300 gram donmuş frambuaz
1 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı vişne suyu
30 gram agar agar (Bitkisel jelatin, yoksa 1, 5 yemek kaşığı nişasta olur)
Frambuazlı Tart Tarifi Yapılışı
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Tart kalıbına yerleştiriyoruz, çatal yardımıyla üzerine delikler açıyoruz.
180 derece fırında 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pastacı kreması için, yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri tencereye alıyoruz.
Isındıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip karıştırıyoruz yoğunlaşınca en son tereyağ ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Oda sıcaklığında soğutuyoruz, tart hamurumuz piştikten sonra sıcaklığı çıkınca kremasını üzerine döküyoruz.
Frambuazlı kısmı için malzemeleri tencereye alıyoruz.
Yoğunlaşıp kıvam alınca tartımızın üzerine döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Üzerini isteğimiz meyvelerle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun