Anope veya Atheme... bu seçim bir çok kişi için zor olsa gerek. İkiside modüler bir yapıya sahip olduğu için özellik olarak birbirine yakın sayılır. Her iki servisinde eksi-artı yönlerinin olması dışında bana göre Anope'nin öne çıkan en büyük özelliği, MySQL ile kullanıcıların web panel üzerinden nick/kanal kayıt/ayar işlemlerinin yapılabildiği extra bir contrib modüle sahip olması.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Atheme, biraz daha stabil gibi gözüksede (şahsen kullanıyorum) freenode gibi bir yerde kullanılıyor olması ve oranin developerları tarafından desteklenmesi Atheme kullanımında en büyük tercih sebeplerinden biri olarak gözüküyor.
Sonuç olarak bunu sen kullanacaksın, iki servisi de kendi sitelerinde incele, karşılaştır derim. Hangisinin kullanımının senin için daha kolay olacağını düşünüyorsan onu tercih et, senin için en iyisi o olacaktır. Ben Atheme kullandığım için, ilgili server link bloğundaki kodları default şekilde değiştirmeden örnek olarak paylaşıyorum. UnrealIRCd & Anope kullanmadığım için, onu bilen arkadaşlar paylaşırsa daha iyi olur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kolay gelsin.