Cevap: Yıldız Tilbe: Ne Kürt'üm ne de Türk'üm
Denk geldiğim İzmirliye bak ya, şans yok harbiden. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Evet, onlar gibi olmak zorundayız, insan gibi yaşamak için, insan gibi yaşaman için onlar gibi olmak zorundayız. Buradaki "onlara" çok fazla takılma, ben medeniyetin, insanlığın ortak değerlerinden bahsediyorum. İfade özgürlüğü, demokrasi, laiklik bunlar Fransa'da, Amerika'da değil de, Çin'de olsaydı, evet Çinliler gibi olmak zorundayız derdim. Batı'nın siyasetiyle, Batı'nın normlarını birbirine karıştırmamak lazım. Bunlar kötü şeyler değil.
Çok basit yani, yoldan 10 kişiyi çevirip hangi ülkede yaşamak istersin diye soru sorsan en az 8'i bu değerleri benimsemiş ülkeleri seçer. Kimse İran, Suriye, Irak, Mısır, Türkiye demez.
Senin özgürlüğün başkalarının özgürlüğünü gasp ettiğin an biter. İfade özgürlüğü bu yüzden sınırsızdır. Çünkü bir şeyi düşünmenin, ifade etmenin kimseye bir zararı yoktur. Camiye girip "ne yapıyorsunuz kardeşim, hadi dağılın lan" demek özgürlük değildir. Ama Allah peygamberini bir gece ata bindirip Mescidi Haram'dan Mescidi Aksa'ya götürdü, oradan da yanına çağırdı ve namaz farz kılındı dersen, birisi bununla dalga geçer. Veya Allah benimle dağ başında görüştü ve bana bir kitap verdi dersen, yine birileri bunu tiye alır. Benim tiye aldığım gibi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben kemalistim. Atatürk'ü koruma kanunlarına da karşıyım. Yobazın biri çıksın, Atatürk Osmanlı'ya ihanet etti. Atatürk gavurun uşağıydı desin, hiç umurumda olmaz. Geri zekalı der geçerim, veya içimdem küfür ederim. En tahammül edemeyeceğim kişinin bile ifade özgürlüğünden yanayım.
Gereksiz korkuya fobi denir. Yani senin bir insan olarak ufacık böcekten korkmana gerek yoktur ama fobin varsa korkarsın. İslamofobi diye bir şey yok, İslam korkusu var. Çünkü birileri din adına, Allah adına, Kuran emretti adına Avrupa'nın göbeğinde kafa kesiyor. Kiliseyi basıp 70 yaşındaki kadının kafasını İsa heykelinin önüne kesip sallıyor.
Sen her şeyi biraz okumuşsun ama adını koymayı beceremiyorsun. Kafan biraz çorba gibi. Gereksiz komplo teorilerinden, büyük resmi görme çabasından vazgeçersen daha sağlıklı bilgiler edinebilirsin.
Sende o ışığı görüyorum. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Konu noname tarafından (16 Kasım 2020 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir.
|