Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Kasım 2020, 19:37   #9
noname
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sevgi, Barış Ve Hoşgörü Dini

AftieL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
profiline baktım nerde ne tartıştığını göremedim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ama ben sana kişilik olarak ve insan olduğun için saygı duyuyorum en azından müslümanım ama şöyle şöyle müslümanım ama böyle böyle diyenlerden değilsin ne istediğini neyden nefret ettiğini bilerek çekinmeden bunu söylemen medeni cesaret ve takdire şayan en azından bazıları gibi değilsin tamamen kontrolden çıkanlar karşısında bayan demeden ana avrat sövenler var en azından böyle biri olmadığın için sana saygım var arkadaşım, birçok düşüncene katılmasamda bunları yanlış düşündüğün konusunda fikirlerimi söyleyebilirim bence bunlar bir hoşgörüdür yeterki birbirimize saygımız olsun

son olarak bütün dinler hakkında aamir khanın güzel bir sözü var

araştırmak önemli böylece islamiyeti daes üzerinden degerlendirmessin daesi kim eğitti kimler silah verdi bulundukları konumda çıkan karmaşada hangi devletlerin hesabı var ekonomik dini politik vs vs bölgedeki tüm olaylarla birlikte degerlendirmek gerekir

ha birde toplum mühendisliği diye bir olay var tıpkı fransanın şuan müslümanları şeytan olarak göstermeye çalışması gibi bu tür propogandist şeylere kanmamak gerekir

Peygamberin hayatına, Kur'an ve Sünnete bakarsan geleneksel İslam'a IŞİD'in daha çok uyduğunu net bir şekilde görürsün. Işid o katliamları, o infazları kafasına göre yapmıyor. Delilini sorarsan ya kuran'dan ya sünnetten hemen çıkartıp gösterirler. İlk aklıma gelenler; Peygamber de Beni Kureyza aşiretinin 800-900 yahudisinin kafalarını kestirip karılarını cariye/köle yapıp mallarını müsadere etmiştir. Peygamber de kendisiyle alay eden şairleri(Esma bint Mervan) öldürtmüştür, bugün karikatürist öldüren El Kaideliler gibi. Türkiye gibi hem laik hem müslüman ülkede doğup büyüdüğün için İslam'ı IŞİD üstünden değerlendirme diyebiliyorsun. Senin hoşgörü sandığın, İslam'ın nuru sandığın şeyler aslında laikliğin nimetleri. Bugün Türkiye'de sen gibi ben gibi kişiler birbiriyle dalaşmadan yaşayabiliyorsa bunu laikliğe borçluyuz, İslam hoşgörüsüne değil. Ki, Türkiye'de Türk ve Sünni olmayanların nasıl baskılar gördüğünü, toplum tarafından nasıl dışlandığını söylememe bile gerek yok. Bugün Anadolunun herhangi bir yerinde elinde sigara ve mini etekle ramazan günü dolaşamazsın bile. Işid'i geçtim, İslam'ın hangi yorumunu alırsan al, ondan hoşgörü çıkmaz.

Türkiye'nin bütün cemaatleri tarikatleri birbirlerinden nefret ederler. Hepsi diğerinin yanlış yolda olduğunu düşünür, beyan eder. Tek doğrunun kendileri olduğunu söylerler. Müslümanın, müslümana bile hoşgörüsü yoktur yani.
Tüm dinler hoşgörüsüzlük üzerine kurulmuştur. Kin, nefret ve düşmanlık üretirler. Muhammed de Mekke'de güçlendikten sonra putları kırıp dökmüş, başkalarının dinine hoşgörü göstermemiştir. Sadece İslam'dan değil, hiçbir dinden hoşgörü çıkmaz, çıkartamazsınız. Ahlak da çıkmaz.

Fransa'ya gelince, Fransa'nın İslam düşmanlığı falan yaptığı yok, İslamcılığa düşmanlar.(ben de düşmanım) Fransa'nın göbeğinde, ifade özgürlüğünü anlatan öğretmeni cemaatin ortak kararıyla katledersen, İslam hakkında duymak istemeyeceğin şeyler duyabilirsin. Macron'un veya Fransa'nın İslam düşmanlığını yaptığı söylemek çok abes olur. Bence gayet makul açıklamalar yapıyorlar ve güzel bir dil kullanıyorlar. Hatta geçen gün karikatürler hakkında "Bu karikatürlerin müslümanlar için ağır olduğunu biliyorum ama şiddete başvurmak için gerekçe gösterilemez" dedi.

Macron aslına bakarsan davarın tekidir, Fransa gibi bir ülkeyi yönetecek adam da değildir. Ama bu meseledeki tavrını gayet yerinde buluyorum.

Diğer postta da yazdım, Fransızlar 230 sene önce kiliseye ve mutlak monarşiye karşı ayaklanıp devrim yapmış bir millettir. 2020 yılında üç beş geri kafalıya pabuç bırakmazlar. Fransa, Hristiyanlığa yaptığı düşmanlığın, karşı koymanın %1'ini bile İslam'a karşı yapmıyor. Adamlar bağnazlığa karşı, dini inaca karşı değiller. Fransız devriminin sloganı "Son kralı, papazın bağırsağıyla as" idi.

Yani demek istediğim 230 sene önce dinlere haddini bildirmiş, onlara sınırlarını çizmiş bir milletten başka bir tavır bekleyemezsin. Gericiliğe müsamaha göstermezler.

İşin en üzücü yanı, Türkiye gibi bir ülkeden böyle terör saldırlarına karşı hiçbir ses çıkmamasıdır. Ne devletimiz, ne milletimiz, ne diyanetimiz "ulan böyle din mi olur, peygamberle alay etti diye insan mı öldürülür" demiyor. Hatta aksine saldırılara destek olan, ölen öğretmen için üzülmediğini söyleyen insanlar görüyoruz.

Çok üzücü...

bu mesaja tepki gösterdi.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver