Bomba
Bomba
*Derin bir karıştırma kabında 90 gram margarin, ½ çay bardağı sıvı yağ, ½ çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2.5 su bardağı unu güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan 15 adet beze oluşturun. Bezeleri tezgahta incecik açın ve içerisine buzdolabında beklettiğiniz 450 gram çikolata kremasından sürün. Hamuru çikolatanın üzerine doğru bohça gibi sarın ve fazlalığı kesin. Hamuru topladığınız kısım altta kalacak şekilde kurabiyeleri pişirme kağıdının üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. İşte bu kadar |