Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ağustos 2020, 12:01   #6
Disconnected
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Antalya'da bir koca eşini kızının düğününden sonra öldürdü

Olaya bir de şu açıdan bakın; Metin Çağın isimli şahıs, bu yaşına kadar belki yüzlerce erkekle tartışmış veya kavga etmiştir. Neden onlardan birisine bu yaptıklarını yapmamış ve neden bu "kadına" yapmış. ?
Asıl sorulması gereken soru ve cevabında çözüm olan soru budur.
Kadına şiddet normalleştiriliyor ve gerekli cezalar gerektiği şekilde verilmiyor. Türlü bahanelerle sanıklar indirimli cezalar alarak kurtulabiliyor.
Size bir olay anlatim; Erkeğin(adam demekten imtina ediyorum) birisi, karakol önünde Star TV'ye röportaj veriyor.
Muhabir soruyor; Karınızın yüzünü bıçakla paramparça ettiniz, nasıl çıkabildiniz hemen ?
Erkek cevap veriyor: Vallah ben de şaşırdım.
Tüm mesele budur. Bu tür şeyleri izleyen toplumumuz özellikle kadınlara şiddet konusunda kendisini rahat hissediyor.
Her sene öldürülen kadınların sayısında inanılmaz bir artış var. Buna çözüm üretmek yerine, cezaları ağırlaştırmak ve en azından mevcut kanunları ve sözleşmeleri "amansız" bir şekilde uygulamak yerine, her cinayet sonrası "idam şart" gibi çağ dışı öneriler getiriliyor. O ve ona benzer önerilerin çözüm olmadığını, özellikle idamın olduğu ülkeler de defaatle görüyoruz. Önemli olan insanları karşılıklı öldürmek değil, önemli olan insanların yaşamalarını sağlayabilmek. Eğitimle, toplumsal kültürün dizaynıyla, eşitlik ilkesinin uygulanmasıyla!. Söz konusu adalet ve hukuk olduğunda, "kadın, erkek, adam" terimleri yerine "insan" terimini kullanmaya başlayarak ve insanlara bunu benimseterek!.
Bugün LGBT'lilere kin kusulduğunda, onların da "insan" olduğunu unutmadan kin ve nefret söylemlerine ortak olmayarak da bunu başarabiliriz.
Kimse kimseden üstün değildir.
Birisi, herhangi bir çoğunluğu olan inanışa sahip diye, başka bir inanışa inanan birisinden üstün değildir.
Birisi, herhangi bir çoğunluğu olan inanışa sahip diye, başka bir inanışa inanan birisinden üstün değildir.
Daha söyleyecek çok şeyler var ama burada dursam iyi olacak.
İyi günler.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver