İsrail askerleri, gözaltındaki çocuklara işkence etti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Filistin Esirler Heyeti, 15 yaşındaki 2 Filistinli çocuğun gözaltındaki sorguları sırasında İsrail askerlerince çok sert şekilde şiddete maruz kaldığını açıkladı.
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Beytullahim'e bağlı Beyt Fuccar beldesi sakini Diriye'nin El-Halil kenti yakınlarında gece saatlerinde gözaltına alınmadan önce İsrail askerlerince dövüldükten sonra yerlerde sürüklendiği ve daha sonra askeri bir araca bindirilerek Kiryat Erbaa Yahudi yerleşim biriminde bir sorgu merkezine götürüldüğü kaydedildi.
SORGU MERKEZİNDEN CEZAEVİNE
Diriye’nin daha sonra sorgulanmak üzere Gush Etzion Yahudi yerleşim birimindeki bir sorgu merkezinde bir gece tutulduğu belirtilen açıklamada, Filistinli çocuğun Nablus yakınlarındaki Megiddo cezaevine nakledildiği ve hala cezaevinde bulunduğu aktarıldı.
AİLESİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE DARBETTİLER
Filistinli Sevabite’nin de 17 Mayıs’ta Beyt Fuccar beldesindeki evine şafak vakti düzenlenen baskınla gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, Sevabite'nin gözaltına alınmadan önce ailesinin gözleri önünde darbedildiği kaydedildi.
Sevabite'nin Gush Etzion Yahudi yerleşim birimindeki bir sorgu merkezinde 3 saat boyunca elleri kolları bağlı küçük bir oturak üzerinde sorguya alındığına dikkat çekilen açıklamada, Filistinli çocuğun sorgu sırasında da şiddete maruz kaldığına vurgu yapıldı.
Açıklamada, Sevabite'nin de hala Megiddo cezaevinde tutulduğu aktarıldı.
MEGİDDO'DA 50 FİLİSTİNLİ ÇOCUK TUTULUYOR
Filistin Esirler Heyeti'ne göre, Megiddo cezaevinde 50 Filistinli çocuk bulunuyor.
İsrail hapishanelerinde 365'i idari tutuklu, 160'ı çocuk, 41'i kadın olmak üzere 4 bin 700 Filistinli tutuklu bulunuyor.
Kaynak: EnsonHaber |