Sen beni ne kadar tanıyorsun ki beni açık kaynak kodlu yazılımları satmakla itham ediyorsun? Forumda benim kadar açık kaynak kodlarına giydirme yapıp satılmasına karşı çıkan kimse yoktur. Ayrıca tekrar söylüyorum, örnek olarak KiwiIRC zaten yazılımcısı prawnsalad tarafından github üzerinde paylaşılmış ve geliştirilen bir proje. Sen kendi github hesabının altında paylaştığın KiwiIRC'in içerisinde "prawnsalad"dan ya da KiwiIRC'nin github sayfasının linkinden bahsettin mi? HAYIR. Senin "DevOps" kelimesini duyduğun kadar benim geliştirmelere emeğim var.
O bahsettiğin KiwiIRC'nin dil desteğinde ve bug'ların giderilmesinde emeğimiz var. Bu kategorinin altında KiwiIRC'nin geldiği noktayı gösteren tanıtımımız var. Sen hala ne konuşuyorsun?
DevOps'tan bahsediyorsan, otur kendin geliştir, bunu ben yaptım de, sonra burada paylaşım yap.
"Amerikayı ben keşfettim" demenin saçmalığı kadar saçma bir şey bu yaptığın. Tabi kesinlikle hak yemek ayrıca. İnsanların bedava açık kaynak kodlarını kurmalarını istiyorsan, emeğe saygı duyarak kurulumlarını anlat, kurulum desteği ver, görelim.
Ayrıca "Türk" kelimesini, böyle yazılım araklayarak github üzerinde rezil ettiğin için de seni kınıyorum. Biz üreten bir milletiz, senin gibi üretilmişin üzerine çöküp, yeniden paylaşan bir millet değiliz.
Eğer gram haysiyetin ve gururun varsa, emeğe saygın varsa, github üzerindeki diğer yazılımcılara ait yazılımları kaldırır, insanlara faydalı şeyler yaparsın. Yoksa emek hırsızlığından başka bir şey değil yaptıkların.
|
OKK Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Arkadaşım, öncelikle bu yazılımları paylaşmamdaki amaç insanların kendi sunucularını geliştirmesine yardımcı olmak, bu TurkDevOps Vakfı hizmetinin bir parçasıdır. DevOps'un ne olduğunu tabiki iyi biliyoruz ve çalışmalarımızı açık kaynak geliştiricileri tarafından yazılacak ve hak ettiği konuma gelecektir. Ve bizler bu kuruluşa kimlerin neden karşı çıktığını çok iyi biliyoruz. Sizin gibi düşünen ve sırf insanların birşeyleri öğrenmesine karşı çıkan ve kazançlarını açık kaynaktan kopyalayıp satan ve sonra bu yazılımları kendi yapmış gibi insanların gözünü boyamaya çalışan topluluktan ibarettir.
TurkDevOps Vakfı hiçbir zaman maddi çıkar beklentisi içinde değildir bunu herkes bilsin ve Açık kaynak yazılımları ve onları destekleyen bütün insanların kodlarını, kuruluşlarını, hizmetlerini paylaşmaktan gurur duyarız. Şimdi ben sana soruyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] açık kaynak yazılımları ücretsiz dağıtan mı etiktir yoksa parayla satan mı?
Bizler bu yola insanların ne düşüneceğini bilerek çıktık, kimlerin destek olacağınıda biliyoruz kimlerin karşı çıkacağınıda.
Ve her şeyi zaman gösterecek |