İngiltere'de koronavirüs aşısında yeni aşamaya geçildi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İngiltere'de, insanlar üzerinde ilk denemeleri başarılı olan potansiyel koronavirüs aşısı çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi.
İngiliz bilim insanlarının ilk aşamasını başarıyla tamamladıkları potansiyel koronavirüs aşısı için 2. aşamaya geçildiği duyuruldu
Imperial College London Üniversitesinden yapılan açıklamada, ilk etapta 15 gönüllü üzerinde yapılan denemelerin başarılı olduğu, yeni aşamada daha fazla gönüllüye aşılama yapılacağı belirtildi.
18-75 YAŞ ARASI 105 GÖNÜLLÜ
Bu hafta başlatılan yeni aşamada, 18-75 yaş aralığındaki 105 gönüllünün aşılanacağı ifade edilen açıklamada, aşıya karşı olası tepkimelerin gözleneceği ve gönüllülerin kanında SARS-CoV-2 virüsünün etkisini yok edecek antikorların varlığının analiz edileceği kaydedildi.
Imperial College COVIC1 Klinik Lideri Katrina Pullock, ilk klinik denemelerinin başarılı geçtiğini, aşının tam anlamıyla enfeksiyonu önlemede başarılı olup olmadığını söylemenin ise henüz erken olduğunu vurguladı..
Kaynak:EnsonHaber |