|
Hesapsiz33 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
aşagıdaki kod kanala girenlere whois cekip kanal1 kanal2 kanallarında olması durumunda ban atıyor.
bunu dosyaya eklicek şekilde ayarlamaya çalışıyorum ama yapamadım. /komut #kanal yazdıgım zaman
kanaldaki herkese whois çekip kanal1 kanal2 de olan kişileri dosya txt nasıl ekleyebilirim.
kırmızı ile belirtilen yerleri ben ekledim.
orjinali ise bu
mode $comchan(%ufuk,%t) +b %ufuk | kick $comchan(%ufuk,%t) %ufuk mesaj..
birde bazı kodları denerken mirc donuyor ve mirci komple kapatmak zorunda kalıyoruz bunun için ctrl shift tuşları ile komutu sonlandırabilecegimiz bir kısa yol var mı acaba? Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! raw 319:*: {
if *kanal1* iswm $3- || *kanal2* iswm $3- { set %ufuk $2 | .timer 1 1 ufuks }
}
alias ufuks {
var %t 1
while (%t <= $comchan(%ufuk,0)) {
if $me isop $comchan(%ufuk,%t) {
!$read(olanlar.txt,w,%ufuk) $comchan(%ufuk,%t) write olanlar.txt %ufuk | echo -at %ufuk eklendi.
inc %t
}
}
} |
Donmanın sebebi sonsuz döngüye girmen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yani dikkat etmen gereken konu inc %degisken mesela sen if blogunun içinde kullanmışsın o koşul varsa 1 artar ama yoksa artmayacağı için sonsuz döngüye girecektir. Senin yaptığın kodu ele alalım.
if $me isop $comchan(%ufuk,%t) {
kanalında op isem devamında işlem yap %t arttır ama op değilsen yandın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eğer listeye ekleyeceksen zaten op olmana gerek yok gereksiz kod.
O yüzden inc %t yi if koşulu bittikten sonra yazman gerekiyor. Ek olarak zaten başka bir eksik ise $read() dan önce if kullanmamışsın.
!$read(olanlar.txt,w,%ufuk) $comchan(%ufuk,%t)
write olanlar.txt %ufuk | echo -at %ufuk eklendi.
}
inc %t
if parantezini kapattıktan sonra kullanacaksın inc %t komutunu.
Diğer bir ipucu ise alias ile iş yaptıracaksan değişken set etmene gerek yok. Mesela
set %ufuk $2 | .timer 1 1 ufuks
yerine
.timer 1 1 ufuks $2
kullanabilirsin. Burada kullandığın $2 aliasta $1 e denk gelir. Bunun anlamı aliasta %ufuk gördüğün yere $1 yazabilirsin.
Yapmaya çalış yapamazsan yardımcı olacam.