Konu: Kayıt
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2020, 10:05   #4
Alper
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kayıt

Hesapsiz33 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
jokeri kullanmadım çünkü ,w, kısmı joker anlamını ifade ediyor diye düşündüm.
(nickler.txt,w,kontrol: $+ $nick) bu şekilde eklemek aklımın ucundan da geçmezdi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

son olarak direkt kodu alıp kullanmıyorum yani piş agzıma düş olayını sevmem benim için kodun kendisinden çok çalışmamasına neden olan etkenleri ögrenmek önemli eger öyle olmasaydı bundan önceki paylaşımımdaki *:keyup:@dosya: kısmını kendi başıma halledemezdim. yani açıklamaları önemsiyorum ve kod ile beraber not alıyorum her zaman

yardımın için çok teşekkür ederim başkan.

w parameterisi wildcard ifadeleri(*?) kullanabilirsin anlamına gelir. Daha iyi anlayabilmen için mesela text eventi kullanarak kanaldaki bir ifadeyi yakalamak için iswm kullanıyorsun ahmet iswm $1- yazarsan sadece ahmet i yakalarsın ama ahmet* iswm $1- yazarsan ahmet ifadesi ve sonra ne gelirse gelsin onu yakalarsın aynı mantık w parametresi. Böyle durumlarda ezberden çok mantığını öğrenmeye çalış ben öyle yapıyorum.

Ek olarak bir post atarken konu başlığını anlamlı atarsan en azından daha sonra aynı sorunu yaşayan ve öğrenmek isteyen biri forumda araştırma yaptığında aramalarda bulabilsin

Örnek: Txt dosyasında kayıt tekrar sorunu, Txt dosyasına kayıt sorunu vs.. gibi...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver