Yumurtalı Patates Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler
3 tane büyük boy patates
6 tane yumurta
1 tane çok küçük kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber (veya istediğiniz baharatlar)
2 su bardağı kaşar rendesi veya tepsiyi kapatacak şekilde dilim peynir
Yumurtalı Patates Dilimleri Tarifi Yapılışı
Orta boy borcam yağlanır.
Patatesler soyulur, yıkanır ve geniş bir kaba rendelenir.
Ayrı bir kaseye kuru soğan rendelenir ve suyu süzülür, soğan patatese karıştırılır.
Yumurtalar patateslerin üzerine kırılır.
Sıvı yağ, tuz, karabiber eklenir ve iyice karıştırılır.
Harcı yağlanmış borcama aktardıktan sonra üzerine ister kaşar rendesi, ister dilim peynir serilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 30 dakika)
Fırından tepsi alınır ve ilk sıcağı gidince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: isterseniz harcına bir su bardağı kadar ıspanakta ekleyebilirsiniz, eğer kahvaltılık için hazırlamak isterseniz, soğan yerine birazda küçük doğranmış sucukta konur.