Etsiz Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy çarliston biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yeşil sivri biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
Etsiz Nohut Yemeği Tarifinin Püf Noktası
Çok kısık ateşte pişirmeye dikkat edelim. Döküm tencerede pişirilmesi halinde düdüklüye göre pişme süresi uzayacak ancak kontrol bizde olacaktır.
Etsiz Nohut Yemeği Tarifinin Pişirme Önerisi
Düdüklüde pişirilmesi halinde 40-45 dk sonrası kontrollü pişirme yapalım. Nohutun cinsine göre pişme süresi değişebilmektedir.
Etsiz Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle nohutu yıkayıp bir gece önceden ılık suda bekletelim. Bekleyip şişen nohutu tekrar sudan geçirip süzgece alalım.Düdüklü tencere veya döküm tencerenin içine zeytinyağını ve küçük küp doğranmış kuru soğanı, biberleri alalım.
Soğan ve biber kavrulup şeffaf hal alınca içine salçayı koyalım ve bir süre sonra süzülmüş nohutu ilave edip kavurmaya devam edelim.
Tuz, karabiber,kimyon ve kırmızı toz biberin ilavesinden sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynamış su koyalım.
Düdüklünün ağzını kapatalım ve 45 dakika kısık ateşte pişirelim.
Etsiz Nohut Yemeği Tarifinin Servis Önerisi
Bulgur pilavıyla veya pirinç pilavıyla, ayrıca üzerine serpeceğiniz kimyonla nohut yemeğinizin enfes tadına doyamayacaksınız.