[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yumuşamayan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
2,5 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için:
2 adet elma
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1/2 su bardağı pudra şekeri
Yumuşamayan Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için gerekli olan malzemeleri derince bir kaba alın ve yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
İç harcı için elmaları rendeleyin ve ocakta suyunu salıp tekrar çekene dek pişirin. Ardından cevizleri, pudra şekerini ve tarçını ekleyip, güzelce karıştırın.
Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve 1 cm'den daha ince olacak şekilde açın.
Açtığınız hamuru bıçakla pizza dilimi gibi dilimleyin.
Kalın yerine elmalı harçtan koyun ve ince ucuna doğru yuvarlayın
Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü olarak 25 dakika kadar pişirin.
Fırından alınca üstlerine pudra şekeri serpin.
Servis edin. Afiyetler olsun!