Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2020, 18:00   #1
Çevrimdışı
yeSa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haşhaşlı Poğaça Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]














Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı tuz
1.5 çorba kaşığı şeker
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1/2 kase zeytinyağı
1/2 kase susam


Haşhaşlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kaba ılık suyu alın içerisine mayayı, şekeri ve tuzu dökün. Beş dakika kadar kabarmasını yani köpüklenmesini bekleyin.

Başka bir kapta süt, yağ ve yumurtayı çırpın (yumurta sarısının birini ayırın.) Köpüklenmiş olan mayayı diğer kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru açarken zeytinyağını elinize sürebilirsiniz böylece yapışmaz.

Kabaran hamuru 4-5 bezeye bölün. Her birini aynı boyutlarda yaklaşış bir servis tabağından 2-3 cm daha geniş açın. Haşhaş ezmesini (ben evde yaptım, dilerseniz marketten alabilirsiniz.) bir hamurun üzerine sürün ve diğer hamur ile üstünü kapatın, bu işlemi en üst kısma kadar yapın. En üst kısımda elinizle biraz daha açmaya çalışın. Bu aşamada hamur yırtılabilir, korkmayın nasılsa saracağız.

Genişçe açtıktan sonra rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Üstleri kızardıktan sonra fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver