Merhaba Arkadaslar,
elimde bir bozuk DB var, zipli halde 800MB boyutunda, icerisinde türkce karakter hatalari var. Forumda maalesef baska yedek yok, o yüzden myphpadminden utf-8 yaparak, bir yedek indirdim pc ye.
Cogu bozuk karakterleri düzeltdim.
Ancak tekrar yüklemeyi beceremedim. Bu yüzden eski yedegi siteye yükleyip, siter icierisinden
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
UPDATE vb_thread SET title = REPLACE (title,'ý', 'ı');
UPDATE vb_thread SET title = REPLACE (title,'Ý', 'İ');
UPDATE vb_thread SET title = REPLACE (title,'Þ', 'Ş');
UPDATE vb_thread SET title = REPLACE (title,'þ', 'ş');
UPDATE vb_thread SET title = REPLACE (title,'Ð', 'Ğ');
UPDATE vb_thread SET title = REPLACE (title,'ð', 'ğ');
Seklinde bircok yeri düzeltmeyi denedim.
Forumun disindan bakinca, halen bazi Kategori isimlerinde Türkce Karakter hatasi gösteriyor, ancak Konuya tiklayinca, Konu basligi vs. dogru gösteriyor.
Diger bir Sorunda, Bazi Forum Kategorilerinide eksik gösteriyor. Harf olarak, DB ye baktim. Daha dogrusu sql i yedekledim, ve pc den editor ile acip düzeltmeyi denedim. Ancak sql in icindede
"HALK MÜZ???" yaziyor mesela. Türkce i (büyük harf) ve yumusak G leri soru isareti olarak kayit etmis yedege.
Ben bunu siteden nasil düzeltirim, phpmyadminden tablonun icinde aradim forum.sql de yada post.sql de oradan düzeltdim, ancak sitede baktigimda halen degismemisti.
Bu bozuk yedegi nasil düzeltebilirim. Yada Suanki sitede 70% Türkce karakterlerinin düzeltilmis seklini nasil dogru yedek alabilirim. O yedegi indirip, onu komple editleyip o sekilde tekrar yüklemeyi düsünüyorum?
Bu tüm düzenlemeleri, bir websitede test edebilirmiyim. Ve Test etmek icindemi lisans almam gerek, 4.2.5 versiyonu icin?
Ve üstde paylastigim Kodun kisa sekli varmi, heryerde degistirsin diye, tek tek yazmam gerekmemesi icin. yani thread, post, username, vs vs