Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2020, 19:26   #1
Çevrimdışı
Fragile
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dracula Simia Namıdiğer Maymun Yüzlü Çiçek




Dracula Simia Namıdiğer Maymun Yüzlü Çiçek


Bitkiler alemi çok ilginç.
Et yiyen bitkiden etraftaki tehlikelere karşı renk değiştiren bitkiye, düşmanlarını uzak tutmak için çöp kokusu yayan çiçekten maymun yüzlü çiçeğe…


Güneşli bir günde bahçeye çıkıp da çiçekleriniz arasında dolaşırken birçok farklı bitki veya hayvana rastlayabilirsiniz. Ancak bu hayvanlar çoğunlukla kedi, köpek, yılan veya böcek türleridir. Ya da renkli mantarlar veya yabani otlar çıkar karşınıza. Peki, bir sabah güllerinizin arasından bir maymun suratı fırlasa? Yeterince ürkütücü galiba. Peki bu maymun toprağa bağlı olsa? İşte şimdi gerilim filmlerine yakışabilecek bir başlangıç yaptınız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Orkide denildiği zaman akla ilk gelen resim beyaz, pembe ya da mavi yaprakları ile uzun saplar üzerinde kaliteli çiçekler açan bir bitki gelir. Ancak orkidenin aslında çiçekleri birbirine benzemeyen birçok çeşidi vardır. Bilinen orkide çeşidi sayısı 880’dir. Bu yazıda bahsedeceğimiz orkide çeşidi ise Dracula Simia.

Bu kelime dizisinin anlamı uzun dişlere benzeyen yaprakları gibi, küçük ejderha maymunu imiş. etkileyici…

Bu orkide çeşidi görenleri hayrete düşürebiliyor. Çünkü çiçekleri bir maymun suratına benziyor. Hatta bazı türleri neredeyse küçük birer maymun kafası ile aynı görünümde!

Güney Amerika’dan aramıza katılan bu çiçeğin yetişme bölgesi ise spesifik. Yüksekleri seven bitkimiz 2500-400 metre rakımlı alanları tercih ediyor. Ekvador’un dağlık bölgelerinde ve Ekvator ile Peru arasındaki ormanlık bölgede yetiştiği bilinen Maymun Yüzlü Orkide, Brezilya, Şili ve Bolivya’nın yüksek rakımlı alanlarında da görülebiliyor. Tropikal iklimden hoşlanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu çiçeği çok fazla gören yok. Malum, çiçekçilerde sık karşılaşabileceğiniz bir tür değil. Ancak söylenene göre portakala benzer bir kokuya sahipmiş.

Hakkında çok fazla bilgi olmayan Dracula Simia, 1978 yılında keşfedilen bir orkide türü. Carlyle A. Lueren tarafından bulunuyor. Aynı zamanda bu bitki her mevsim çiçek açabiliyor.

Maymun yüzlü çiçeği çiçekçilerde, bahçelerde ya da ormanlarda görebilmek elbette mümkün değil. Bilhassa ülkemizde bu bitkiyi yetiştirmek için özel iklimlendirme çalışmaları yapmak gerekiyor.

Özel yetiştirme alanlarında, nem dengesinin korunabildiği seralarda bu çiçeği yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Maymun yüzlü çiçeğin belediği iklim şartları ise şöyle anlatılabilir:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sıcaklık: Tropikal bir bitki büyütülürken, ortamın ona uygun sıcaklıkta olması gerekir. Her bitkinin istediği ısı farklıdır. Maymun yüzlü çiçek Dracula Simia da yüksek sıcaklıktan hoşlanan ancak güneş ile direkt temas etmeyen yerlerden hoşlanır.

Işık: Bitki ışık ister. Mümkün olduğunca parlak bir ortamdır Dracula Simia’nın ihtiyacı olan. Ancak bununla birlikte parlak alanların gölge kısımlarında konumlanmayı sever. Bunun anlamı bol ışık alan ama güneşe direkt bakmayan yerleri tercih etmeniz gerektiğidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nem: Bu orkide çeşidinin anavatanının tropikal topraklar olduğu düşünüldüğünde beklediği nemin yüksek olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. O sebeple yaratılan yapay ortamın da nem dengesini koruması lazım.

Sulama: Bitkinin kurumasına müsade edilmemelidir. Aynı zamanda çiçek çözünmüş tuzlara ve kirece karşı da hassastır. O yüzden sulama yapılan suyun kalitesi ve sağlığı da önem taşır.

Gübreleme: Bitkinin doğal ortamında olmaması onun toprağının iyi beslenmesi ve orijinal ortamına uygun hale getirilmesi gerekiyor. Her hafta güçlü bir gübreleme yapılmalı ve toprakta biriken tuzları engellemek için gübre iyice yıkanmalı. Çünkü bu bitkinini tuza hiçbir toleransı bulunmuyor.

Toprak ve saksılama: Dracula Simia’nın bazı türleri sarkan forma sahiptir. Bunlar için sepet formdaki sakısılar tercih edilebilir. Diğer türler için de standart orkide saksıları kullanılabilir. Toprak karılımı olarak da Sphagnum yosunu, ağaç eğreltiotu lifi ve perlit karışımı bir toprak kullanılabilir.

-Alıntıdır-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver