Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı tarhana,
1 su bardağı ince bulgur,
1,5 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı kuru nane,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz.
7-8 su bardağı su,
Yarım çay kaşığı tuz,
2-3 damla sıvı yağı.
2 adet domates(rendelenmiş),
1 yemek kaşığı salça,
1 çay bardağı su,
2 yemek kaşığı sıvı yağı.
1 kase yoğurt.
Tarhanalı Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır ?
Bir kaba tarhanayı, ince bulguru koyalım ve karıştıralım. Üzerlerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve 15- 20 dakika dinlendirelim. Sonra yumurtayı, naneyi, tuzu ilave edelim ve iyice yoğuralım.(kıvamı biraz sert gibi olmalı, eğer değilse biraz un ilave edelim) Daha sonra ellerimizi ıslayalım. Hazırladığımız harçtan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp, elimizle yuvarlayalım ve hafif parmağımızla üzerlerine bastıralım. Hazırladığımız küçük topları unlanmış tepsiye aralıklı olarak sıralayalım ve 15-20 dakika dinlendirelim.
Geniş bir tencereye 7-8 su bardağı suyu koyalım ve kaynatalım. İçine yarım çay kaşığı tuzu, 2-3 damla sıvı yağı ilave edelim.(köftelerin birbirine yapışmaması için) Kaynayan suyun içine köfteleri ilave edelim ve orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirelim.(siz yinede tadarak kontrol edin)
Sosu için; tavaya suyu, salçayı koyalım ve suda salçayı iyice ezelim. Üzerine sıvı yağı, rendelenmiş domatesleri ilave edelim ve kavuralım. Bir kaseye yoğurdu koyalım ve çırpalım. Tarhanalı Bulgur Köftelerimiz ılıdıktan sonra servis tabağına biraz suluca koyalım. Köftelerin üzerine çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine domatesli sosu gezdirip, köftelerimizi servis yapalım.