Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2020, 23:58   #1
Çevrimdışı
Ulker
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patates mantisi




Kıymalı Harç İçin:
250 gram dana kıyma
1 adet soğan(doğranmış)
2 adet domates(rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz (arzuya göre)(kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Patates Çanağı İçin:
3 adet patates(haşlanmış)
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
Üzeri İçin:
1 su bardağı çırpılmış yoğurt(arzuya göre sarımsaklı)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates püresi
1 tatlı kaşığı nane

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin.

Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın.

Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın.

Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın.

Bir tavada sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun.

Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.

Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.

__________________
Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver