Azeri baklavası
Baklava (Azeri Tarifi)'in Malzemeleri
10 adet büyük boy milföy hamuru(yuvarlak)
100 gram eritilmiş tereyağı
İçine:
Yarım kg fındık (rondoda çekilmiş olmalı)
3 su bardağı şeker
Şerbet için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzeri için: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 yumurta
Baklava (Azeri Tarifi)'in Yapılışı
Milföy hanurların yağlayıp iclikden serpib kat-kat dizip doruyup kalan yağı döküp yumurtanida surup 180 drc 16-17 dk pişiriyoruz pembelesene kadar pişiriyoruz serbeti hazırlayip baklavamiza üzerine döküyoruz. Birazda bir 2 dk pişiriyoruz AFİYET OLSUN! SHEKER BAL OLSUN! İYİ GÜNLERİNİZDE PİSHİRİNİZ!
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez |