Kız şunu bi denesene iyi olursa ben de yapıcam shsh.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarçınlı Rulo
6 porsiyon için malzemeler:
• Su (15 mL)
• Yaş maya (10 g)
• Şeker (1 çay kş., 4 g)
• Tam buğday unu (140 g)
• Elma püresi (40 g)
• Badem sütü (25 mL)
• Hindistan cevizi yağı (13 mL)
• Tatlandırıcı (Stevia, Eritritol veya benzeri doğal tatlandırıcı) (dilediğin miktarda)
• Tarçın (dilediğin miktarda)
6 porsiyon için tarif:
1-Fırını önceden 165°C'ye ısıt.
2-Su, maya ve şekeri karıştır ve yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırak.
3-Bu esnada, bir kaşık dolusu unu elma püresi ve badem sütüyle karıştır.
4-Maya karışımını da ilave et ve yoğurarak hamur haline getir.
5-Hamurun üzerini temiz bir bezle sararak sıcak bir köşede yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırak.
6-Bu sırada hindistan cevizi yağını tatlandırıcı ve tarçınla karıştırarak bir kenara al.
7-30 dakikanın sonunda hamuru yeniden güçlü bir şekilde yoğur ve bir pişirme kağıdının üzerinde aç. Üzerine hindistan cevizi yağı karışımını sür.
8-Daha sonra hamuru uzunlamasına sıkıca rulo haline getir ve kalın dilimler halinde kes.
9-Tarçınlı rulolarını pişirme kağıdı serdiğin fırın tepsisine sırala ve fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika fırınla.