Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2020, 22:55   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 adet lahana

1su bardağı pilavlık bulgur

2çorba kaşığı çam fıstığı

2çorba kaşığı sıcak su da yıkanmış kuş üzümü

2ortaboy soğan

1/2subardağı zeytinyağı

1tatlı kaşığı tarçın

1tatlı kaşığı yenibahar

1çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1/2 şer demet nane, maydanoz, dereotu

1 su bardağı sıcak su

Bir tencerede çam fıstığını zeytinyağı ile altın rengi oluncaya kadar kızartın. Soğanı ilave edin 2-3dk kızartın. Şeker,tuz,baharatları ve bulguru ve suyu ilave edin. 15dk pişirin. Ateşten alın. Maydanoz,nane,dereotunu karıştırın.

Lahanayı ortadan ikiye bölün . Orta sert kökünü kesip çıkarın. Kaynayan tuzlu suya daldırın 2dk haşlayın. Yapraklar fazla pişmesin. Yaprakların sert kısımlarını kesip atın. Avuç büyüklüğünde 25 parça kesin .Her parçanın ortasına 1çorba kaşığı dolma içi yerleştirin. Rulo parmak şeklinde rulo yapın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1bardak suyu tencereye yavaşça dökün. Hafif ateşte 20dk pişirin. Ateşten alın soğumaya bırakın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver