03 Şubat 2020, 22:40
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Evde Yufkadan Lahmacun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
100 gr dana döş kıyma
100 gr kuzu döş kıyma
80 gr sucuk
3 adet yufka
10 dal maydanoz
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 çorba kaşığı domates püresi
5-7 çorba kaşığı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Servis ederken,
Limon
Maydanoz
80 gr sucuğu ve 1 orta boy soğanı kabaca doğrayın ve mutfak doğrayıcısına atıp, çekin. İyice birbirlerine karışsınlar.
10 dal maydanozu incecik kıyın, 100 gr kuzu ve 100 gr dana döş kıymayla birlikte sucuklu harca ekleyin.
1 silme tatlı kaşığı biber salçası, 6 çorba kaşığı domates püresi, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip harcı yoğurun. Bilirsiniz lahmacun harcı biraz sulu olur ki yayması kolay olsun.
Harç bir kenarda bekleyip tatlar birbirlerine geçerken 3 adet yufkayı tezgaha açın. Pişireceğiniz tavanın kapağını kılavuz olarak kullanarak bu yufkalardan daireler çıkarın.
Tavaya 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Isınınca yufkalardan 3 tanesini nizami bir şekilde üst üste koyup ortasına harcın çeyreğini yayın.
Altını sürekli kontrol ederek, yapışmaması için sürekli dairesel hareketlerle tavanızı sallayın. Altı renk alıp çıtırdamaya başlayınca 2300C’deki fırına atın. 1,5 dakika kadar da üzeri kızarsın. Bu şekilde kalan 3 taneyi de pişirin.
Bekletmeden, limon ve maydanozla servis edin. Evde lahmacununuz çıtır çıtır yemek üzere hazır.
alıntı |
| |