01 Şubat 2020, 12:25
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Erzurum’da Ne Yenir?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Erzurum’da Ne Yenir?
Erzurum mutfağı oldukça lezzetli… Çorbaları, kebabı, tatlısı ve çok daha fazlası ile muhteşem bir sofra kurmaya imkan tanıyan Erzurum yemekleri, adeta şehrin zengin tarihini ve burada yaşamış medeniyetlerin izlerini yansıtıyor. Erzurum mutfağının baş tacı tabii ki Cağ Kebabı! Terbiye edilerek 1 gün boyunca dinlendirilmiş koyun ve kuzu etlerinin tadı, odun ateşinde pişince çok daha güzelleşiyor. Yanına közlenmiş biber ve acılı ezme de eklersen muhteşem bir lezzet şöleni seni bekliyor demektir. Civil peynir, küflü çivil peynir (göğermiş peynir), İspir fasulyesi, Erzurum döneri, Erzurum mantısı hıngel, kadayıf dolması, pekmezli baklava ve aşotu çorbası da Erzurum lezzetleri arasında öne çıkıyor.
Erzurum’un yöresel ürünlerinden de mutlaka almalı hatta bu yöresel lezzetlerin dayanıklı olanlarından yanına alarak evine getirmelisin. Erzurum’un yöresel tatları; aşotu, üvez, çiriş, ışgın, tarhın, Acem ekmeği, tandır ekmeği, Çarık fasulye (Löbiye), çaşır, elma kurusu (kak), erişte, kavurma, kete, bal, çeçil peynir, kerti peynir, Pasinler patatesi, İspir kuru kaymak, Hınıs fasulyesi, kızılcık pestili, köme, kuru dut, dut pestili ve peynir helvası olarak sıralanabilir. Ayrıca Erzurum’da kıtlama çay içme keyfini de yaşayabilirsin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
alıntı |
| |