Karamelize Tat: Şeftalili Kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet büyük boy şeftali
100 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu Üzeri için: 1 yemek kaşığı pudra şekeri Şeftalili Kek Tarifinin Püf Noktası
Fırından çıkan ılık kekin üzerine meyvelerin parlak görünmesi için az miktarda bal sürebilirsiniz. Şeftalili Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Küçük küpler halinde kestiğiniz şeftalileri hafifçe unladıktan sonra kek harcına da katabilirsiniz.Ceviz içi yerine fındık kullanarak da keki hazırlayabilirsiniz. Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri katıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Süt ve zeytinyağı katıp karıştırma işlemini sürdürün. Sıvı malzemelerin karışımı tamamlandı.
İnce çekilmiş ceviz içi, elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili fırın kabına boşaltın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ince ince dilimledikten sonra kekin üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan keki, ılınması için oda ısısında dinlendirin. Üzerine pudra şekeri eleyip dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Şeftalili Kek Tarifinin Servis Önerisi
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
__________________
Artık benlesin bal. |