25 Ocak 2020, 20:48
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Uzakdoğu lokantalarından eve sipariş vermek yerine kendi ızgaranızda Çin usulü şiş yapın. Malzemeler (4 Kişilik)
• ½ kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
• 2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış
• 2 kap iri doğranmış ananas dilimi
• 2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış
• 2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış
• 3 çorba kaşığı ketçap
• 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
• ½ çorba kaşığı soya sosu
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı acı sos
• 8 adet ahşap şiş, soğuk suda 20 dakika bekletilmiş
• Taze doğranmış kişniş
• Tuz ve karabiber Hazırlanışı
• Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın. Tavuk, kabak, ananas, soğan ve biberi şişlere dizin. Üzerine karabiber ve tuz atın.
• Bir kâsenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu, soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın. Karışımın yarısını kenara ayırın. Diğer yarısını fırçayla şişlerin üzerine sürün.
• Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun. Fırçayla şişlerin üzerine biraz daha sos sürün. Doğranmış kişnişle süsleyin.
Porsiyon başına 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum.
__________________
Artık benlesin bal. |
| |