Malzemeler
4 adet kabak
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
350 gr kadar tam yağlı beyaz peynir
1 demet dereotu
Tuz (peynir çok tuzluysa eklemeseniz de olur)
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Derin bir kaba yufkaları parçalayarak alın.
Kabakları soyarak mutfak robotuna aktarın. Dereotu, tuz ve beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın.
Kabaklı karışımı yufkaların olduğu kaba ekleyip hepsini güzelce karıştırın. Büyük veya orta boy bir borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine döküp yayın ve üzerini düzleştirin.
Süt ve yumurtaları ayrı bir yerde
çırpıp borcamdaki karışımın üzerine dökün. Hafif acı seviyorsanız pul biber
serpin üstüne, biraz da karabiber çekip önceden ısıtılmış fırına verin. 200 derecede 35-40 dk kadar pişirin. Üzeri güzelce kızarıp kabaracak. Sıcak sıcak hemen servis yapın.
Alıntı