Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
1,5 -2 su bardağı kavrulmuş kadayıf ( içine 1 su bardağı yeterli oluyor,üzerine koymak istemezseniz fazlasına gerek yok arkadaşlar)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase iri dövülmüş fındık içine ( dışına ekstra koyabilirsiniz.)
Muhallebisi için;
7 su bardağı süt ( 200 ml bardak )
1 su bardağı toz şeker ( 250 ml )
1 çay bardağı mısır nişastası ( 100 ml bardak)
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı Hindistan Cevizi
1 paket vanilya
Yapılışı;
Kadayıf larımızı tavada tereyağı ile birlikte kavuralım.
Kavrulan kadayıfa fındığı da ekleyip 2-3 dakika daha fındıkla kavurup altını kapatalım.
Muhallebi için tencereyi ocağa alıp sütü tencereye boşaltalım.
Sütün içine şekeri, nişasta, yağ ve un ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını açalım.
Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirelim
Pişen muhallebiye hindistan cevizini, vanilyayı ve kavrulan kadayıftan 1 su bardağı ekleyip muhallebiyi güzelce karıştıralım.
Cam servis tabağına muhallebim bizi döküp düzeltelim.
Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
İsterseniz üzerini fındık içi ve kavrulmuş kadayıfla da süsleyebilirsiniz.
Alıntı