Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Zeytinyağlı Domatesli Bamya Tarifi için Malzemeler
500 gr taze bamya2 adet orta boy kuru soğan2 adet orta boy domates1 Türk kahve fincanı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz, karabiber4 çay kaşığı toz şeker2 adet limon suyu2 su bardağı su
Zeytinyağlı Domatesli Bamya Tarifi Hazırlanışı
Uzun sap kısımlarını kestiğiniz bamyaları yıkayıp süzün. Bamyaları, 1 limon suyu sıktığınız 6-7 bardak suda beklemeye bırakın. Domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Soğanları soyup iri halkalar şeklinde doğrayın.
Geniş bir tencerenin altına önce soğan halkalarını dizin. Üzerine domateslerin yarısını ilave edin. Bamyaları limonlu sudan çıkartıp tek tek alarak tencerenin içine daire şeklinde dizin. Üzerine kalan domatesleri yerleştirin.
Tuz, şeker, karabiber ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp çatalla çırpın. İçine 2 bardak sıcak su ekleyip tekrar karıştırın. Sonra da bamyaların üzerine bu sulu sosu gezdirin.
Bamyaların pişme esnasında dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla örtün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte en az 35-40 dakika pişirin. Ilıyınca bamyaları ters çevirerek şeklini bozmadan servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servise sunun.
Alıntı