20 Ocak 2020, 03:21
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çarkıfelek Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 3 su bardağı un 375 gram 100 gram yumuşak tereyağı veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 90 ml 1 çay bardağı yoğurt 90 ml 1 su bardağı irmik 180 gram 1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke iç dolgusu için:1 su bardağı irmik 180 gram yarım su bardağı süt 100 ml 1 yemek kaşığı un 25 gram 4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı tarçın Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker 500 gram 3 su bardağı su 600 ml 1 dilim limon YAPILIŞI Ara dolgusu için kapaklı bir kaba irmik, süt, un, ceviz içi ve tarçın alıp karıştırıp bekletiyoruz. Hamuru için yoğurma kabına tereyağı ve sıvı yağ alıp eziyoruz. Üzerine yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu, sirke ve un ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzun içinde eziyoruz. Ortasına ara dolgusu için hazırladığımız hamurdan minik parça koparıp yuvarlayıp bırakıyoruz. Sade hamuru toparlayıp yuvarladıktan sonra şişe kapağıyla şekil vererek tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz . Şerbeti için tencereye şeker su ve limon dilimini alıp 10 dakika kaynatıyoruz. Fırından aldığımız sıcak tatlıya eli yakmayacak sıcaklıkta olan şerbeti döküp şerbetini çekmesi için 2 saat bekletiyoruz . |
| |