19 Ocak 2020, 22:49
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Freeze cake
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BESİN DEĞERLERİ
Tam bir vitamin deposu olan bu kek, yaz aylarında en büyük favoriniz olacak. Omega-3 bakımından zengin, sindirim sistemini düzenliyor ve aynı zamanda antioksidan, kalsiyum ve fosfor içeriyor. Bir diliminden bu kadar faydalı vitamin ve mineraller alırken, bir yandan da çok lezzetli ve fit bir tatlı yemiş olacaksınız.
1 dilim: 380 kalori, 24 g karbonhidrat, 6 g protein, 16 g yağ MALZEMELER Taban
250 g ceviz 8-10 adet hurma İç Dolgusu
300 g çiğ kaju
1 adet muz (dondurulmuş)
15 ml badem sütü
50 ml akçaağaç şurubu
½ limon suyu
1 vanilya çubuk (tohumları)
60 ml Hindistan cevizi yağı YAPILIŞI
Ceviz ve hurmaları blender’dan geçirin. Hurmaların yumuşak olmasına özen gösterin. Karışımı kelepçeli bir kek kalıbına alın ve tabanı oluşturun. İç dolgusu için önceden dilimlenmiş ve dondurulmuş muz dilimlerini blender’da badem sütü ile beraber krema kıvamına gelene kadar çekin. Sonra karışıma sırasıyla kaju fıstığı, akçaağaç şurubu, yarım limon suyu, vanilya tohumu ve Hindistan cevizi yağını ekleyip, pürüzsüz bir hal alana kadar blender’da çekmeye devam edin. Karışımı kalıbın içindeki tabanın üzerine iyice yayın ve 2-3 saat donması için buzluğa atıp, sonra servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________
Artık benlesin bal. |
| |