Patmacun (Sebze Yemekleri)
Patmacun (Sebze Yemekleri)
2 adet çok büyük patates
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
# Öncelikle patatesler sirkeli suda en az yarım saat bekletilir. Sonra ince akan uyun altında fırçayla iyice fırçalanır.
# Patatesler kabuklu olarak ve enine 1 santim kalınlığında dilimlenir.
# Tepsiye pişirme kağıdı yayılır ya da yağlanır. Üzerine patates dilimleri dizilir.
# Soğan, domates ve biber çok ince doğranır. Kıyma, karabiber ve tuz ilave edilir ve elle biraz yoğrulur.
# Patates dilimlerinin üzerine önce rendelenmiş kaşar sonra kıymalı karç konur ve bastırarak yerleştirilir.
# 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Not: Bu tarif kabak ve patlıcan dilimleriyle de hazırlanabilir. |