Kayserinin Develi ilçesine ait bir ev yemeği olan Pırtımpırt, oldukça sevilen nefis bir yemek. Yörede ''Kirtimburt'' olarak da bilinen Pırtımpırt, asma yapraklarının kattığı o eşsiz lezzet ve aromayla farkını ortaya koyacak. Oldukça besleyici ve doyurucu olan bu tarifi listenizin üst sıralarına alabilirsiniz.
Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı) yemeklerinden ayırır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pırtımpırt / Kirtimburt Yemeği
Malzemeler:
* Yarım kilo doğranmış ve kurutulmuş asma yaprağı
* 1 kilo büyük doğranmış parça et
* Yarım su bardağı haşlanmış fasulye
* Yarım su bardağı haşlanmış nohut
* Yarım su bardağı haşlanmış soyulmuş buğday
* 3 yemek kaşığı salça
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan
* Tuz
* Karabiber
Pırtımpırt nasıl yapılır?
Öncelikle yemeklik doğranan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Ardından tencereye salça ilave edilir.Üzerine önceden düdüklü tencerede pişirilen parça etler eklenir. Etlerin ardından tencereye yapraklar, fasulye, nohut ve buğday eklenir. Son olarak tuz, karabiber ve su eklenerek yemek pişmeye bırakılır.
Alıntı.