Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2020, 13:52   #20
ihaveanidea
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bedelli Askerlik Hakkında Fikirleriniz Nelerdir?

Sosyopat Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kardesım sen konuya hakım mısın?
Fransa da da Lejyoner diye bir kavram var. İnsanın ıkıncı bır secenegi varsa özgürdür. Ama bir yola mutlak girmek zorundaysa özgürlük ölür. Konu şu ki paran varsa 2 secenegın var, 1.si parana kıymazsan gıder paşa paşa 6 ay askerlik yaparsın, 2. si parana kıyarsın evınde yatarsın. Şimdi zengin olanın 2 seceneği varken fakir olan 1 seceneğe mahkum kılınıyorsa, hani adalet, hani özgürlük? Sen hala dönmüşsün Yeni zelenda dıyorsun ve sen yazıyorsun kardesım orda halk ısterse yapıyor, burda halkın parası varsa yapmıyor yoksa mecburi yapıyor farkı anlayamıyormusun ?

Fransa'ya gitme. Osmanlı'da Islahat fermanına kadar gayrimüslimler cizye vergisi vererek askerliğe alınmıyordu.

Sebebi neydi biliyor musun? Bildiğin ırkçılık ve şovenizmdi. Gayrimüslimlerin o dönemlere kadar müslümanlarla aynı kefede konulamayacağı öğretisi hakimdi.

Nitekim Islahat fermanı ile birlikte binlerce gayrimüslim celbe katıldı ve Osmanlı ordusunda yer aldılar.

Bu adaletsizlik değil de nedir? Bunları görmezden mi geleceğiz?

Bir de rica ediyorum yazılarımı cımbızlama. Tartışmanın selameti açısından.

ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bunu bana söylemeyin ben çıkarmadım bedelli yasasını. Ben konuyla alakalı fikrini söyleyen bir vatandaşım. "İhtiyaç olmayan asker, devlete yüktür." dedim. Bunu destekler nitelikte devlet erkanından açıklamalar geldi yer yer.

Hükümetin adaletsizliklerini(!) sorgulamak ve tatmin edici bir cevap almak istiyorsanız TBMM'ye yazılı dilekçe verin, CİMER'e yazın ve konu ile alakalı yetkili bir ağızdan şahsınıza izahat yapılmasını isteyin.

ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı
Bu ülkede Metin İyidil gibi bir hain, yargı safhasında nasıl olduysa jet hızıyla tahliye edildi. Neyseki işlemeyen adalet mekanizmasında cesur savcılar vardı da yurtdışına kaçamadan alıkonuldu.

Ülkedeki adaletsizliklere, haksızlıklara, yanlışlara bir kaynak aramak istiyorsanız bedelli askerlik yapan ama hala bu vatana bir yanlış yapmamış insanlarda değil; o tahliye kararını gerçekleştiren hakimlerde arayın. Eminim yanılmadığınızı göreceksiniz.

kıskanır rengini baharda yeşiller..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver