Kuru Etli Mini Balkabağı Dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Klasik dolmalara farklı bir soluk getirecek bu sarı mini balkabağı dolmasını kesinlikle denemelisiniz!
Malzemeler:
*3 adet mini sarı balkabağı
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 adet domates
*1 adet küçük havuç
*1 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*8-10 dilim kuru et
*5-6 dal maydanoz
*Karabiber
*Tuz
Tarif:
1-Öncelikle kabakların alt kısmını daha kalın bırakacak şekilde bıçak yardımıyla üst kısımlarını kesin.
2-Kestiğiniz kapak parçalarını bir kenara alıp kabağın çekirdeklerini ve iç kısımlarını kaşıkla boşaltın.
3-Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün.
4-Domatesi ve kuru etleri küp küp doğrayın.
5-Sarımsağı ve maydanozu doğrayıp havucu rendeleyin.
6-Derin bir kasede pirinç, domates, havuç, kuru et, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.
7-Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyin.
8-Yağlı kağıt serdiğiniz tepsisinin üzerine balkabaklarını dizin.
9-Hazırladığınız iç harcı balkabaklarının içine doldurun.
10-180 derecelik ’da 45 dakika kadar pişirin.
11-Afiyet olsun!
alıntı |