Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
250 gram tavuk ciğeri
1 adet soğan
2 yemek kaşığı Antep fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay fincanı haşlanmış tavuk
3 su bardağı su
Karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
1 kahve fincanı su
Hazırlanışı
Pirinçleri ılık suda 1 saat bekletin.
Tereyağ, soğan, kuş üzümü, ciğer ve Antep fıstığını kavurun, yıkanmış pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Su, tuz, karabiber ve haşlanmış tavuk ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Un, su, yumurta ve tuzu derin bir kaseye alarak sert bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımıyla açıp uzun şeritler kesin.
Isıya dayanıklı cam kaseyi yağlayıp uzun şeritler halinde kestiğiniz hamurları kafes şeklinde yerleştirin.
Aradaki boşluklara fıstıkları yerleştirin ve kaseyi iç pilavla doldurup üzerini hamur ile kapatın.
200 derece fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca ters çevirerek dilimleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun...
Alıntı