Pancar Turşusu Tarifi
Pancar Turşusu Tarifi
Kaç Kişilik
6 kişilik
Hazırlama Süresi
30 dakika
Pancar Turşusu Malzemeleri
1 kg pancar
1 litre su
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker.
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?
Pancarları soyup önce yarıya sonra da birer parmak kalınlığında yarımay dilimlere bölüyoruz.
Tencereye pancarları koyup üzerine 1 litre su koyup pişirmeye bırakıyoruz. ( Ben düdüklü tencerede 15 dakikada sonuca eriyorum)
Pancarları kavanozlara paylaştırıyoruz. Sarımsakları tuzu ekleyip, kavanozlara 5er 8 er adet de nohut atıyoruz.
Suyuna tuzu şekeri ekleyip eritiyoruz ve1 su bardağı sirkeyi katıyoruz.
Kavanozlara ağzına kadar hava almayacak şekilde suyunu ekleyip kapaklarını kapatıyoruz.
1-2 güne hazır.
Afiyet olsun!
Alıntı |