Patlican Tursusu Tarifi
Patlican Tursusu Tarifi
Kaç Kişilik
6 kişilik
Hazırlama Süresi
25 dakika
Patlican Tursusu Malzemeleri
3 kilo patlıcan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nohut
1 kaşık taze karabiber (tohum)
Suyu için:
1 yemek kaşığı limon tuzu,
5 yemek kaşığı kaya tuzu,
5 litre su,
4 su bardağı sirke,
2 yemek kaşığı şeker.
Patlican Tursusu Nasıl Yapılır?
Patlicanlarimizi yikayip parmak uzunlugunda doğrayın.
Patlıcanları 5 dakika kaynatın. Daha sonra soğuk suyun içine alın.
2-3 kez suyunu değiştirin ve kavanoza yerleştirin.
Nohutları da kavanoza ekleyin.
Turşu suyu için malzemeleri karıştırın bir talım kaynatın.
Kavanoza boşaltın. |