Kestaneli pilav nasıl yapılır?
Pilav, geçmişten bugünümüze sofralarımızın vazgeçilmezlerinden birisi olmuştur. Yüksek karbonhidrat içeriği ve neredeyse her yemeğin yanına uymasıyla pilav hayli pratiktir. Ek olarak çokca besin ile zenginleştirilebilir. Bademli, kuş üzümlü, garnitürlü, tavuklu, etli, patatesli kestaneli
vb. çok pilav türü bulunur.
Yapılışı
Hepsinden önce birkaç saat öncesinden pirinci bir kapta kaynar suya bırakın. Pirinç böylelikle içindeki bütün nişastayı yavaşçacık bırakacaktır.
Su soğuyunca pirinç tam olarak soğuk suda yıkanır ve süzgeçten geçirilir.
Pilav tenceresinin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konur ve kızdırılır, ince ince doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulmaya başlanır.
Süzülen pirinçler de tencereye konur ve kavrulmaya başlanır. Pilavı pilav yapan, pirincin iyi yıkanması ve kavrulmasıdır, bu unutulmamalıdır. Güzelce kavrulduğundan emin olduğunuz pilava önce, fırınlanmış veyahut ızgaralanmış kestaneler konur sonrasında da 3 su bardağı kaynar su eklenir, tuz da eklenmektedir.
Su fokurdamaya başladığı andan başlayarak ocak en kısık ateşe ayarlanır ve takriben 10 dk kapağı kapalı az ateşte pişince altı kapatılır.
Son olarak üstüne önce az ölçüde tereyağı konur, karabiber de serpiştirildikten sonra kestaneli pilavınız servise hazırdır. Afiyet olsun!
Malzemeler
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 büyük soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
200 gram kestane
Karabiber
Alıntı