Çıtır Kraker Tarifi
1 su bardağı siyez unu
1 tatlı kaşığı toz maya
1/4 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı zerdeçal
1 avuç kabak çekirdeği içi
1 avuç çörek otu
1 avuç susam
1 avuç yulaf
Çıtır Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri derin bir kapta bir araya getirip hamur halini alana dek yoğuralım. Gerekirse az miktarda un ekleyebilirsiniz. Hamuru üzerini kapatıp 20 dakika mayalandıralım.
2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla incecik açalım. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollu olarak 20 dakika pişirelim.
Ben fırına koymadan önce dilimledim. Dilerseniz o şekilde dilerseniz piştikten sonra kırarak bölebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez |