Yer elmali yoğurt çorbası
Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy yer elması
1/4 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı esmer bulgur
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı tam buğday unu
1 adet yumurta sarısı
Servisi için:1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi1 adet taze soğan
Tarifinin Püf Noktası
Tereyağını son olarak ilave etmeye, terbiye karışımını yumurtanın kesilmemesi için azar azar çorba karışımına eklemeye özen gösterin
Bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını soyduğunuz yer elması ve havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Rendelenmiş sebzeler ve esmer bulguru, mini tencereye aldıktan sonra üzerini üç parmak kadar geçecek suyla birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
Küçük bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Sebzeler pişmek üzereyken çorba suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu karışımla birlikte hızlıca karıştırın.
Kıvamını açtığınız yoğurtlu terbiye karışımını, azar azar dökerek tencerede pişmekte olan çorba karışımına ekleyin.
Terbiyesini eklediğiniz çorbayı, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında tereyağı katıp 2-3 dakika pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
Minik gurmeye servisi esnasında buğday ruşeymi ve incecik kıyılmış taze soğan ilave ettikten sonra ılık olarak servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez |