Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2020, 20:50   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Kahveli Beze





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
75 gram yumurta akı (yaklaşık 2 orta boy yumurtadan)
150 gr toz şeker
10 gr Türk kahvesi
Bir tutam tuz
100 gr kadar kaymak
Süslemek için Antep fıstığı (çekilmiş)

Yapılışı:
Toz şekeri varsa baharat öğütücüsüyle, yoksa mutfak robotu ile çekerek biraz inceltin. Yumurta aklarının oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Böylece daha güzel kabaracaklar. Fırını da 130 dereceye ayarlayın.

Yumurta aklarını ve çok az bir miktar tuzu temiz ve kuru bir kaba alın, mikserin en yüksek hızında çırpın. Birkaç dakika sonra iyice kıvamlı bir hale geldiğinde, şekeri yavaş yavaş ekleyip yedirin. Bu aşamadan sonra fazla çırpmayın. Kahveyi de ekleyip karıştırın.

Karışımı ince uçlu bir krema torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, eşit ebatlarda olmasına dikkat ederek küçük bezeler sıkın. Tepsileri bekletmeden fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekleyin, ardından yağlı kağıttan ayırıp ılınmalarını bekleyin.

Bezeleri bu haliyle cam bir kavanoza alıp bir hafta kadar saklayabilirsiniz. İkram etmek için iki bezenin arasına kaymak sürün, biraz Antep fıstığı serpin ve kapatın. Püf noktası: Üstten bastırırsanız kırılırlar, yanlardan hafifçe tutup çevirir gibi yaparak yapıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver