Orman meyveli, bademli ve yulaflı sütlaç tarif
Orman meyveli, bademli ve yulaflı sütlaç tarifi için malzemeler
Malzemeler
2 çorba kaşığı pirinç
600 ml süt
2 çorba kaşığı toz badem
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
8~10 adet kıyılmış badem
1 çorba kaşığı yulaf
1 çorba kaşığı Komili Organik Sızma Zeytinyağı
Üzeri için
Yabanmersini
Ahududu
Orman meyveli, bademli ve yulaflı sütlaç hazırlanışı
Ufak bir tencereye süt ve pirinci alarak kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelince ocağın altını kısın. Aralıklı olarak karıştırarak 20 dakika pişirdikten sonra toz bademi ve vanilya özütünü ilave edin. Birkaç kez daha karıştırarak 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Komili Organik Sızma Zeytinyağı’nı bir tavada ısıtıp yulafı ve bademi ekleyin. Hafif renk alana kadar kavurup ocaktan alın. Sütlacı henüz ılıkken kaselere paylaştırın. Üzerine kavrulmuş yulaf ve bademden serpiştirip yabanmersini ve ahududu ekleyerek servis edin.
alıntı
Konu Beatrice tarafından (10 Ocak 2020 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir.
|