Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 adet
patlıcan
400 gram
kıyma
1 adet orta boy
soğan
2 diş
sarımsak
1 dilim
bayat ekmek
5-6 dal
maydanoz
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
kimyon
1/2 çay kaşığı
karabiber
1/2 çay kaşığı
pul biber Üzeri için:1/2 çay bardağı
su
1 tatlı kaşığı
salça
2 adet orta boy
domates
4-5 adet
sivri biber Püf Noktası
Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz. Köftenin harcını hazırlarken soğanın suyunu süzün. Aksi takdirde köfteniz fazla sulu olacaktır. Pişirme Önerisi
Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz. Nasıl Yapılır?
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları iki parmak kalınlığında doğrayın.
Halka şeklindeki patlıcanları hafif yağladığınız tepsiye dik dik yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirerek 220 derece fırında 30 dakika pişirin.
Bu sırada köfteyi hazırlamak için soğanı, sarımsağı ve maydanozu blenderden geçirin. Ekmeği ufalayın.
Kıymayı ve baharatları ekleyerek güzelce yoğurun ve yuvarlak şekil verin.
Patlıcanlar iyice yumuşadığında köfteleri aralarına dizin. Salçayı su ile karıştırarak üzerine ekleyin.
Domates ve biberleri doğrayarak üzerlerine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve afiyetle tüketin.
Alıntı |