Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEME LİSTESİ:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 paket mantar
5 dal yeşil soğan
1 kase kornişon turşu
1 kase biberli zeytin
1 haşlanmış havuç
1 limon
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimeği kaynar suyla ıslatıyoruz. Mercimeği süzüyoruz ve tencereye alıp haşlıyoruz. Haşlanmış havucu minik küp şeklinde doğruyoruz. Mantarları doğruyoruz ve tavada zeytinyağında soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Biberli zeytini, kornişon turşuyu ve yeşil soğanı doğruyoruz. Karıştırma kabına soğumuş olan haşlanmış mercimeği, havucu, sotelenmiş mantarı koyuyoruz. Doğradığımız yeşil soğanı, turşuyu ve zeytini de ekliyoruz. Zeytinyağını, tuzunu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Karıştırarak servis ediyoruz.
alıntı