Cevap: #Help olan ilginiz nasıl başladı?
O zamanlar gençtik, toyduk.Heves vardı, istek vardı ve tabiki ihtiyaçta vardı.Sohbete alıştıktan sonra nick kaydetme/info düzenleme/havalı yazılar v.s .. Kanal kaydetme, kanal komutlarını öğrenme falan derken kendimizi bir anda yarım yamalak komut bilgileriyle donanmış olarak bulduk.Kurumsal bir şirket olmanın sağladığı avantajlarıyla Türkiyenin en büyük sohbet platformu olan Mynet Sohbet çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahipti.Bir çok sunucu Bahamut/Anope/Unreal v.b versiyonları kullanirken Mynet lisansli ve pahalı olan Conferanceroom kullanıyordu.Tabi bizde nick kayıt/kanal kayıt düzenleme v.s CR komutlarını öğrenmiştik.Mynette help kanalının Türkçe ismi kullanılıyordu.Yani #Yardim kanali vardı.Sohbete 99-2000 de başladık aradan yıllar geçti.Yönetimden tanıdıklar arkadaşlar edindik.Kanımız hızlı akıyordu o zamanlar biraz asiydik.Birgün şirkette çalışan sevgili root adminlerimizden Cleric bu asi arkadaşları topluma faydalı birey haline getirelim/kazanalım diye Help Operler ile bir proje hazırlamış operler bize bildirdiler.Ben ve arkadaşlar kabul ettik.Hevesliydik zaten.. Sonra gece 2 de falan sınava girdik tek tek.Sorulari doğru cevaplayınca mIRC giriş şifrelerimiz root admin tarafindan nicklerimize Memoserv ile mesaj atildi.(O zamanlar Mynet Sohbete görevliler hariç mIRC ile giriş yapmak yasaktı) Ve yıllar sürecek IRC serüveni başlamış oldu.Bu nickle (mazafaka) Mynette helper oldum.
Güzel günlerdi.İnsanlara yardımcı olmak herzaman bir meslektir/görevdir.Bazen zor sorular hazirlayarak bizi test etmeye/küçük düşürmeye çalışan sorunlu arkadaşlarda denk gelirdi.Tabi aslında onlar bize farkında olmayarak katkıda bulumuyorlardı
Velhasıl eski günleri çok özledik..(
Konu Yunus tarafından (08 Ocak 2020 Saat 00:53 ) değiştirilmiştir.
|