Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2020, 08:31   #1
Çevrimdışı
xena
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bluetooth Kulaklık Kullanmak Kansere mi Neden Oluyor?




Son yılların en çok kullanılan telefon aksesuarlarından olan bluetooth kulaklık, göründüğü kadar masum olmayabilir mi?

Düzenli bir şekilde katlayıp cebimize koyduktan sonra, gizemli bir şekilde kendini kördüğüm yapmayı başaran kablolu kulaklıklardan hepimiz bıkmıştık. Sonra hepimizin rüyası gerçek oldu ve o sinir bozucu kabloları ortadan kaldıran Bluetooth kulaklık ortaya çıktı. İlk zamanlar büyük boyutlarda olan Bluetooth kulaklık giderek küçüldü ve artık tam istediğimiz boylara ulaştı.

Sony, JBL, Beats gibi ses sistemleri konusunda tecrübeli markalar büyük Bluetooth kulaklıklarla başladıkları maceralarına, cebimize sığacak kadar küçültülmüş Bluetooth kulaklıklarla devam ediyorlar. Apple da bu yarıştan geri kalmayarak kendi Bluetooth kulaklığı olan Airpods ile piyasayı hareketlendirdi fakat bu kadar kablosuz bağlantı insanlarda bazı korkulara neden oldu.

Kablosuz teknolojiler her geçen gün daha da yaygınlaşıyor olsa da, Bluetooth kulaklık beynimize çok yakın bir noktada çalıştığı için insanlar bu konuda gergin durumdalar. Direkt olarak beyne gidiyor olan dalgaların kansere neden olabileceği ya da beyin fonksiyonlarına zarar verebileceği düşünülüyor. Bu konuda yapılmış bazı bilimsel araştırmalar da mevcut.
Bluetooth kulaklık tehlikeli mi?

Bluetooth kulaklık ile ilgili şüpheler herkesin aklında olsa da uzmanlar yakın zamanda konuya bilimsel açıdan yaklaştılar. Biyokimyacı Jerry Phillips, Medium sayfasında bu konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı ve elektromanyetik alanlarda yaşanan aktivitelerin insan DNA’sına yaptığı hasarlardan bahsetti. Kesin olmamakla beraber, bu alan aktivitelerinin insanlara zararının mümkün olduğunu açıkladı.

Bluetooth kulaklık ile ilgili duyulan endişenin sebebi, kulak kanalına yerleştiriliyor olması ve böylece beyin dokularının yüksek radyo frekans seviyelerine maruz kalması. Radyo frekanslarda bulunan radyasyon seviyesinin insan sağlığına ve hücre dokularına verdiği zarar ile ilgili kesin bir kanıt yok. 2015 yılında 200 bilim insanından oluşan bir ekibin Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü’ne ilettiği raporda, iyonlaşmayan elektromanyetik alanların insan sağlığına etkileri konusunda endişe duydukları belirtiliyor.



Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver