İrmik Helvası (Bademli Üzümlü)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çok farklı bir irmik helvası ister bademli ister üzümlü isterseniz ikisini birlikte yapabilirsiniz nefis bir lezzet oldu sizde deneyin. Malzemeler: 1 çay bardağı sıvıyağ 150 gram tereyağı 2 su bardağı irmik 1 su bardağı un İsteğe bağlı ceviz İsteğe göre badem, üzüm Şerbeti için 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su Hazırlanışı: - Öncelikle derin bir yerde su ve şekeri karıştırın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.
- Erimeye başlayınca irmiği ve unu ekleyip rengi dönene kadar iyice kavurun.
- İçine ceviz parçalarını atıp karıştırın ve iyice rengi dönünce dikkatlice şerbeti döküp karıştırın.
- Hafifçe şerbeti çekene kadar karıştırın kapağı kapatıp ocaktan alın ve bir süre dinlendirin.
- Sonra istediğiniz gibi şekillendirip ve süsleyip servis edin.
Konu vioLeta tarafından (07 Ocak 2020 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir.
|