Havuç Dolması
Havuç Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER
8 adet orta boy havuç, 4 çorba kaşığı pirinç
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
10'ar dal kıyılmış dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar su
Yarım tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI
Havuçların kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Ayrı bir yerde pirinç, kıyma, soğan, dereotu, maydanoz, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Karışımı havuçların içlerine pay edip, dik olarak tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte havuçlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak ya da ılık servis yapın |