27 Aralık 2019, 13:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mutancana
Mutancana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
600 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
20 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı kuru rezaki üzüm
5adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı bal
Yarım çay bardağı tatlı badem
4 adet kuru incir
Tuz YAPILIŞI
Bademleri sıcak suda 5 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup kenara alın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Arpacık soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Un serperek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra suyu katın. Etler yumuşamaya başlayınca üzüm, dörde bölünmüş kayısı, bal ve tuzu ilave edin. 5 dakika pişirdikten sonra tencereye bademleri ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler iyice yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. İncirleri altıya bölün. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavaya alın. Üzerine inciri ekleyip birkaç dakika sote edin. İncirleri de lezzet vermesi için yemeğin üzerine ekleyerek servis yapın.
-Alıntı- |
| |